Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Της Χίου...

 Καφενείο "η Ειλικρίνεια" στα Αυγώνυμα 

Νέα Μονή, Χίου



Τα δύο αυτά ημιτελή σκιτσάκια που σκάρωσα πριν από αρκετά χρόνια σε ένα ταξίδι στη Χίο, αφιερώνονται στον φίλο μου το Ερυθρό Καγκουρό. Ήθελα καιρό τώρα να τα σκανάρω και να του τα στείλω αλλά το αμελούσα. Λυπάμαι που τελικά τα κατάφερα μόλις σήμερα που το νησί του περνάει δύσκολες ώρες


4 σχόλια:

roadartist είπε...

Δε πρόλαβα να δω την Χίο αν και το ήθελα πολύ, σίγουρα είναι ένας ξεχωριστός τόπος, κρίμα, χίλια κρίμα για την καταστροφή, στεναχωριέμαι πολύ.
Τι να πούμε πια :(
Αφήνω τις λέξεις ενός Χιώτη του Γ. Μακριδάκη, που παρακολουθώ. Πιστεύω πως αξίζουν διάδοση, γιατί όσα γράφει δυστυχώς είναι αλήθειες.

"Η μεγαλύτερη καταστροφή Δήμαρχε είστε όλοι εσείς, ηθικοί αυτουργοί της βιβλικής αυτής καταστροφής της Χίου" : http://yiannismakridakis.gr/?p=1386

happypepper είπε...

Eιλικρινά εξοργίζομαι με τους ανθρώπους που λειτουργούν έτσι. και φυσικά εξοργίζομαι με το κράτος που τελικά "τακτοποιεί" τα πάντα: τακτοποιούνται αυθαίρετα, τακτοποιούνται παράνομοι ημιυπαίθριοι, παραγράφονται σκάνδαλα, ξεχνιούνται καταστροφές, και οι όποιοι Φουρλήδες, Γουρλήδες και λοιποί προσπερνούν τα γκρεμισμένα τους εργοστάσια και τον πόνο και προχωράνε άφοβοι στο επόμενο σχέδιό τους. Δε θέλω να επεκταθώ, αλλά μου βγαίνει ένα "δημοκρατικό¨ συναίσθημα. Θάθελα απλά να εξαφανιστούν όλοι τους. Τέλος πάντων, σκιτσάκια και πάλι σκιτσάκια. Εύγε Τσαλαπετεινέ, εύγε και σε χαίρομαι τρελά!

Τσαλαπετεινός είπε...



 roadartist: Η Χίος είναι ξεχωριστή, όπως και οι άνθρωποί της. Έτσι ελπίζω ότι με πολλή προσπάθεια θα τα καταφέρουν. Μπορεί να πάρει χρόνια, πάντως θα τα καταφέρουν. Το μπλογκ του Γ. Μακριδάκη,  το παρακολουθούσα όλες αυτές τις μέρες σταθερά.

Τσαλαπετεινός είπε...


happypepper: Σήμερα συνέλαβαν έναν εμπρηστή. Η “δικαιολογία” του: δεν τον είχαν προσλάβει στην πυροσβεστική. Για να δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Πόσο θα αντισταθούν οι Χιώτες στην “τακτοποιήση”. Την καταστροφή βέβαια αδύνατον να την ξεχάσουν. Θα είναι κάθε μέρα μπροστά στα μάτια τους.

(Το δικό σου μπράβο για τα σκιτσάκια, μετράει τουλάχιστον διπλό)