Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Γυναικεία Περιοδικά




Τα κολάζ έγιναν με τον παλιό καλό τρόπο -κοπίδι και UHU και όχι με το photoshop. Χρησιμοποιήθηκαν αποκόμματα από το γυναικείο περιοδικό ΒΗΜΑdonna τεύχος 93 ένθετο του Βήματος της Κυριακής 22.11.2009. Οπωσδήποτε 'κλικ' στις εικόνες ώστε να διαβάσετε τα άρθρα, τις συμβουλές και τα ρεπορτάζ αγοράς. Και ψυχραιμία...




Μουσική: I Idolize you, με τη Lizz Wright από το δίσκο The Orchard . Η φωτογραφία από την συναυλία της το καλοκαίρι του 2008 που κυκλοφόρησε και το cd, στο κηποθέατρο Παπάγου. Bonous track, φυσικά My Heart

37 σχόλια:

logia είπε...

Τώρα πειράζει που δεν θα τα διαβάσω τα κολλάζ σου;
Όμορφα εικαστικά, αλλά πάντα έβγαζα σπυριά με τα γυναικεία και τα ανδρικά περιοδικά...
Θα μείνω απλά στη μουσική σου
που είναι υπέροχη!!!

την καλημέρα μου

Τσαλαπετεινός είπε...

logia: Καλημέρα και σε σένα! Εσύ χάνεις πάντως...δε θα μάθεις ποτέ ότι " η μίνι φουστα ειναι το πιο ανώδυνο ενδυματολογικο μποτοξ"

;-)

logia είπε...

χαχα μήπως να τα διαβάσω να μου φτειάξει και η διάθεση, που δεν μπορώ να κουνηθώ σήμερα από την μέση μου;
λες να έχει και θεραπευτικές ιδιότητες;
μεγενθύνω και διαβάζω λοιπόν...

Τσαλαπετεινός είπε...

logia : Περαστικά σου. Η μέση με την αναγνωση θα βελτιωθεί αρκετά. Μπορει να έχεις ομως άλλες παρενέργειες που να σε οδηγήσουν σε δερματολογο. Ανοιξε το ένα μόνο όχι και τα τρία!

Coffeemug είπε...

Δεν θα σταθώ στο περιεχόμενο. Είναι τραγικό έτσι κι αλλιώς. Θα το δω σαν ένα μαγαζί που έχει αστραφτερή βιτρίνα. Χιλιάδες μαγαζιά που έχουν αστραφτερή βιτρίνα. Αν θέλεις μπαίνεις, αν όχι, πας στο παρακάτω. Η ουσία κρύβεται στο γιατί έχουμε μάθει ότι μόνο αυτό το μαγαζί έχει το καλό εμπόρευμα και γιατί δεν βλέπουμε τα άλλα.
κάτι για το κολλάζ
Φεύγω τώρα, πάω να πάρω ένα κόκκινο κραγιόν που θα τονίζει τον τύπο μου και θα διορθώνει τις ρυτίδες γύρω από το στόμα ανανεώνοντας μου την αισθησιακή περιοχή του πανέμορφου προσώπου μου. Θα το βάλω μέσα στην μαϊμού designer τσάντα μου από δέρμα κροταλία, μαζί με την μπανάνα.
Καλημέρα! :)))

b|a|s|n\i/a είπε...

αχ αυτό το μάρκετιν. κοινωνίες ανεβάζει, κοινωνίες κατεβάζει. :)
άλλαξέ τον; μα γιατί να τον διαλέξεις και να τον αλλάξεις; διάλεξε κάποιον "αλλαγμένο" στα μέτρα σου.
καλημέρα σου.

k είπε...

Ένα γέλιο για το θέμα για αρχή! Μόλις κάνω ζουμ και ακούσω μουσίκη επανέρχομαι! Καλή εβδομάδα από μια γυναίκα με πάθος!

Μαρή Κλερ

the elf at bay είπε...

Το απόλυτο ξερατιό σε όλο του το μεγαλείο. Τα γυναικεία περιοδικά είναι η απόλυτη κατρακύλα. Καμιά φορά σκέφτομαι ότι αυτές που τα διαβάζουν αυτά τα σκατολοΐδια είναι αυτές που γράφουν στα blogs και εξαπολύουν βρισιές εναντίον αντρών και συναφών καταστάσεων.

Theodota Nantsou είπε...

Αμάν, έχω καιρό να διαβάσω γυναικείο περιοδικό. Τρέχω τώρα στο ψιλικατζίδικο για να νιώσω πάλι γυναίκα!!!

μ είπε...

Δάμασε με!
Το λεοπάρ (λεοπαρδαλί το'ξερα γω) είναι λοιπόν πάλι στη μόδα. Αλλά όχι λέει total look. Εννοεί δηλαδή όχι ολόσωμο λεοπαρδαλί; Ε λογικό δεν είναι; Μόνο για τις απόκριες αυτό.

mermyblue είπε...

από πού να πιάσω κ τι να πρωτοσχολιάσω...

ομολογώ ότι μου ήρθε ζαλάδα με τα κολάζ σου, αλλά είδα και απογυμνωμένη την επίπλαστη ανεμελειά που μας σερβίρεται. πάρα πολλές φορές έχω διαβάσει περιοδικά τέτοιου περιεχομένου, έχω αφεθεί να πιστέψω στα διαφημιστικά τρικ και άλλες τόσες έχω απορρίψει με ένταση αυτά που προτείνουν. τελικά, απλα τα ξεφυλλίζω.

αυτό που μου κάνει συνήθως εντύπωση είναι ότι η θεματολογία κάνει κυκλο σε όλα αυτά τα έντυπα. και η προσφιλής τον τελευταίο καιρό είναι
1. πλαστικές εγχειρήσεις και επιθέματα
2. μεγαλύτερη τα φτιάχνει με νεότερο
3.δίαιτες (αυτό πάντα)
4. οι γυναίκες ζουν καλύτερα μόνες τους και είναι πιό έξυπνες.
όσο για τις προτάσεις
ΑΛΛΑ
5. βρείτε τον τρόπο να τον βάλετε μέσα στο βρακί σας έξυπνα!

όσο για τις προτάσεις αγοράς έχω την εύλογη ερώτηση,σε τι κοινό απευθύνονται; αυτό που θα χρεώσει τις πιστωτικές για να πάρει μια επώνυμη τσάντα, θα μου πεις.

και μια τελευταία : αν ακολουθούσαμε έστω και το ένα δέκατο από τις ενδυματολογικές συμβουλές των περιοδικών θα ήμασταν
α) κομψότερες ή β) πιό βαρετές;

Margo είπε...

Θέλει κουράγιο όχι απλώς να ξεφυλλίσεις ένα τέτοιο περιοδικό αλλά να το διαβάσεις, να επιλέξεις και να σκηνοθετήσεις ένα νέο..
Χαλάλι ο κόπος τσαλαπετεινέ μου, πώς αλλιώς θα μαθαίναμε ότι οι κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη, Φρόσω Ράλλη και Μπουμπού (άκου Μπουμπού) Παπαδομανωλάκη όταν βρίσκονται μαζί, γίνονται απλώς τρία κορίτσια που αγαπιούνται!!!

Θεία Θ είπε...

Πώς καταντάει η Μπάρμπι όταν μεγαλώσει! Μετά από χρόνια πασπαλίσματος με χρυσόσκονη, αφού το βασιλόπουλο δε φάνηκε ακόμη, ας δοκιμάσουν οι καψερές μερικά ακόμη τεχνάσματα...
Κακόμοιρα κορίτσια- τι μας έφταιξαν και τους φερόμαστε έτσι από τη μέρα που θα γεννηθούν;

DonnaBella είπε...

wraio collage.
spania diavazw ta arthra se gynaikeia periodika, an kai agorazw arketa. ta xrhsimopoiw gia na enhmerwnomai san katanalwtria rouxwn k kallyntikwn, alla kai gia na halarwnw. proswpika den ypotimw katholou to rolo ths emfanishs sto pws se proslamvanei o apenanti sou, kai thelw na pisteuw oti h exwterikh mou emfanish einai armonikh me to mesa mou oso kai kalaisthiti - ta periodika auta me vohthane na th veltiwnw.
ta ellhnika gynaikeia periodika pantws synhthws me ekneurizoun - ta vriskw atolma kai kourasmena. h agglikh vogue exei panta ena poly prosegmeno aisthitiko apotelesma, kapoies fores poly idiatero, me oneiremenes fwtografies, kai ta aisthitika protypa pou proteinei den einai panta ta anamenomena. ta pewrissotera rouxa pou deixnei einai poly akriva, alla eukola vriskeis fthinoteres kopies.
tha kleisw to sxolio sentoni legontas oti h gnwsh kai h kritikh enhmerwsh se olous tous tomeis einai dynamh - k o nown nohtw! :-)

Σελιτσάνος είπε...

Εικαστικά πάλι γράψατε!
Μου θυμίσατε όμως μια ιστορία απ'τα παλιά:Όταν κυκλοφόρησε το "Μία" του Κοσκωτά,η τότε κοπέλα μου έπιασε εκεί δουλειά ως διορθώτρια.Όπως καταλαβαίνετε δεν έχανα την ευκαιρία να χώνομαι κι εγώ στον μαγικό κόσμο των εντύπων.Μια μέρα λοιπόν,που πιέζονταν από τον χρόνο να βγει το φύλλο,το ατελιέ αντιμετώπισε το γνωστό πρόβλημα:μια σελίδα χρειαζόταν ένα μονόστηλο για να κλείσει το κασέ.Αφού ανοίξαν τα συρτάρια και τα ψυγεία με τα "παστέλια" δεν βρήκαν τίποτα ταιριαστό.Οπότε ελήφθη η απόφαση,από τους εμπειρότερους,να γραφεί κάτι εκείνη την ώρα και,ελλείψει δημοσιογράφων,από τους ίδιους τους γραφίστες.Εκεί που σπάγαν το κεφάλι τους τι να γράψουν,πετάγεται μια πιτσιρίκα και λέει:"Ρε σεις,έχετε παρατηρήσει ότι οι άντρες που ξυρίζονται καθημερινά έχουν απαλό δέρμα στο πρόσωπο;" "Ναι και λοιπόν;" "Λοιπόν αυτό συμβαίνει επειδή τρίβουν τη μούρη τους κάθε μέρα με σαπουνάδα και πινέλλο-κάνουν δλδ πίλιγκ!"Ενθουσιασμός,σκαρώνουν αμέσως το κειμενάκι"γυναίκες τρίβετε καθημερινά τη μούρη σας με σαπουνάδα και πινέλλο",πάιρνουν και μια χαριτωμένη γραφίστρια,την πασαλείβουν με αφρό,της δίνουν να κρατά κι ένα πινέλλο ξυρίσματος,την φωτογραφίζουν,έτοιμο το μονόστηλο!
Από τότε έχω ξαναδεί τη συμβουλή άπειρες φορές σε γυναικείες στήλες.Και ποτέ κανείς δεν σκέφτηκε ότι όταν ξυρίζεσαι-με σαπουνάδα ή χωρίς-απλώς απολεπίζεις την κερατίνη στιβάδα του δέρματος με το ξυράφι...

maximus είπε...

Πολύ καλό Bird :-) H σαραντάρα γιατί βρυχάται;

Ανώνυμος είπε...

asxeto alla
egw ton tsalapeteino ton xrisimopoiw kai ws radio! dokimaste to, super mousikoules sti seira xwris psaksimo kai diakopes!!!!
xexexe!!!
geo.nan.
P.S. eixa kairo na se diabasw to omologw alla panta edw eisai kai erxomai pou kai pou, ta blepw mazemena kai pali kollaw!!!

Τσαλαπετεινός είπε...

Μανος: Α! εσύ είσαι εξαιρετικός! Δηλαδή θες να πεις ότι το ήξερες ήδη ότι το λεοπαρ είναι της μόδας ; Μπράβο παρατηρητικότητα!!!
Πάντως το λεοπαρ να συνεχίσεις να το λες λεοπαρδαλί . Είναι πιο εύηχο, λιγότερο δήθεν και έχει όπως και να το κάνουμε έχει τσαχπινιά.

mermyblue : «από πού να πιάσω και τι να πρωτοσχολιάσω...» Αυτό σκέφτηκα και άρχισα την κοπτοραπτική. Κι ύστερα θυμήθηκα ότι στο editorial του πρώτου τεύχους- πριν από 93 βδομάδες- είχα διαβάσει: « Κορίτσια επιτέλους έχουμε στα χέρια μας ένα περιοδικό για μας. Την ώρα που ο κύριος θα είναι πίσω από τις (βαρετές) σελίδες του Βήματος, εμείς θα ξεφυλλίζουμε το περιοδικό μας». Σε αυτές τις δύο φράσεις, φάνηκε ξεκάθαρα η πλεύση του περιοδικού. Και πρέπει να ομολογήσω ότι τηρεί με συνέπεια μέχρι σήμερα την αρχική ρότα.

Τσαλαπετεινός είπε...

kayadesigner: Γυναίκα με πάθος, καλημέρα! Η αντιμετώπισή σου – με γέλιο – του θέματος είναι μάλλον η καλύτερη. Βέβαια δεν μπορείς να πεις και εγώ προειδοποίησα: «Με ψυχραιμία»!

b|a|s|n\i/a : Καλημέρα Βασίλη. «Πιάσε κόκκινο» που λέει κι ένας τίτλος. Το πρώτο στο οποίο έπεσε το μάτι μου ήταν αυτό το «άλλαξέ τον!» . Και σκέφτηκα αυτό ακριβώς που έγραψες. Οπότε πιάσε κόκκινο!


Theodota Nantsou : Αν δεν το βρεις στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς, έχω το ψαλιδιασμένο τεύχος στα χαρτιά της ανακύκλωσης. Μπορώ να σου χαρίσω και τα κολάζ για να συμπληρώσεις τα κενά. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

the elf at bay: Το ίδιο ένοιωθα και εγώ όταν αντί να το βάλω αμέσως στην ανακύκλωση όπως πάντα το ξεφύλλισα… αλλά το ένστικτο με οδήγησε στο κοπίδι και η διαδικασία ήταν πολύ εκτονωτική.
Πάντως όσες εξαπολύουν από ιστολόγια βρισιές κατά του άλλου φύλου ίσως το κάνουν γιατί τα έχουν με τον δικό τους, προφανώς πρώην Mr Big.



coffeemug : Καλημέρα! Μάλλον βρήκες το σωστό χρώμα στο κραγιόν που έψαχνες. Βλέπω ένα σημάδι στο φλιτζάνι του καφέ σου – ή μήπως είναι ζεστη σοκολάτα;- δεξιά κοντά στο χερούλι. ;-)
Συμφωνώ με αυτό που λες στη αρχή : «έχουμε μάθει ότι μόνο αυτό το μαγαζί έχει το καλό εμπόρευμα..» Είναι να μη σου βγει το (καλό) όνομα.

Τσαλαπετεινός είπε...

Margo : Μα σε μισή ώρα το διαβάζεις όλο και μετά έχεις πονοκέφαλο σα να έβλεπες δελτίο με δέκα παράθυρα…Πάντως το μάτι σου έπεσε στο μόνο ‘πολιτικό’ θέμα του τεύχους! Αυτή η φράση, «όταν βρίσκονται μαζί, γίνονται απλώς τρία κορίτσια που αγαπιούνται» βάζω στοίχημα - ότι την εμπνεύστηκαν από την ταινία Pretty Woman.


Θεία Θ : Κακόμοιρα κορίτσια ναι, αλλά και κακόμοιρα αγόρια που θα συναντήσουν αυτά τα κακόμοιρα κορίτσια…κακόμοιρες γενιές που θα βασίσουν τις σχέσεις τους στη ‘χρυσόσκονη’. Με ένα φύσημα πάνε όλα.

Τσαλαπετεινός είπε...

DonnaBella: Το εικαστικό μέρος ειδικά των διαφημίσεων- που καταλαμβάνουν και τη μερίδα του λέοντος κάθε τεύχους- είναι πράγματι εξαιρετικό. Προφανώς γιατί οι καλύτεροι φωτογράφοι και στιλίστες πληρώνονται αδρά από μεγάλες εταιρείες για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Δεν υποτιμώ καθόλου το ρόλο της εμφάνισης- είναι σίγουρα σημαντικός. Έχει να κάνει όμως με την γενικότερη αισθητική μας. Αν αυτή δεν έχει καλλιεργηθεί αρκετά δε νομίζω ότι οποιοδήποτε περιοδικό μόδας όσο και σοβαρό να είναι ότι μπορεί να κάνει θαύματα.
Θυμάμαι πριν χρόνια σε καλοκαιρινές διακοπές μια ώριμη γυναίκα που ξεχώριζε για την εμφάνισής της. (ήταν Πολωνικής καταγωγής και έμενε χρόνια στο Παρίσι) Οι συνδυασμοί χρωμάτων, η υφή των υφασμάτων, τα ελάχιστα αξεσουάρ που φορούσε δεν είχαν καμία σχέση με την μόδα εκείνου του καλοκαιριού. Όλα ευφάνταστα, εξαιρετικά απλά. Το απόλυτο στυλ. Έμαθα ότι μερικά τα έφτιαχνε μόνη της – δεν ήταν σχεδιάστρια, η δουλειά της δεν είχε καμία σχέση με το χώρο της μόδας - ή τα αγόραζε μεταχειρισμένα.
Ενώ έχει περάσει καιρός από τότε που την συνάντησα, μπορώ να πω ότι θυμάμαι μερικές από τις εμφανίσεις της.


Να συμπληρώσω ότι σε εποχές σαν και αυτή που ζούμε με θλίβει βαθύτατα να διαβάζω ότι είναι απαραίτητο αξεσουάρ το τσαντάκι με τις πούλιες που προφανώς θα ακολουθήσει την κάτοχό του σε λίγες εξόδους και θα αντικατασταθεί από κάποιο άλλο την επόμενη χρονιά. Δε θα μιλήσω για παντελή έλλειψη ευαισθησίας ή κοινωνική αναλγησία…περιορίζομαι απλώς στην έκφραση της θλίψης που μου προκαλεί.

Τσαλαπετεινός είπε...

Σελιτσάνος: Αυτή τη φορά η μαρτυρία σας αποκαλύπτει ένα σκάνδαλο που ήταν θαμμένο τόσα χρόνια. Το σκάνδαλο Κοσκωτά!
Και βέβαια οι επιπτώσεις του φτάνουν μέχρι το παρόν. Γιατί οι αναγνώστριες δεν περιορίστηκαν στο πρόσωπο αλλά επειδή είδαν καλά αποτελέσματα σε αυτή την περιοχή άπλωσαν τον αφρό και στις γάμπες τους. Εσείς δεν αναγκαστήκατε ποτέ να ξυριστείτε με σαμπουάν γιατί μυστηριωδώς είχε τελειώσει ο αφρός ξυρίσματος που είχατε αγοράσει μερικές μέρες πριν;

(το εικαστικό μέρος είναι παραμελημένο. Θυσιάστηκε ώστε τα κείμενα να είναι ευανάγνωστα, με κίνδυνο να περάσει ο μετρ του είδους- όρα Spy – και να εξαπολύσει δριμύτατη κριτική, αλλά τι να κάνω; )


MAXIMUS: Είσαι ένα μικρό και αθώο αιλουροειδές οπότε το μόνο που μπορώ να σου πω άφοβα είναι μια γελαστή καλημέρα σε καναρινι απόχρωση. ;-)

Ανώνυμος είπε...

Για να αποκατασταθεί η τάξη, απαιτώ αντίστοιχο και για τα "αντρικά" περιοδικά. :)
Κάτι με λέει ότι εκεί τα πράγματα είναι θλιβερότερα...

Kαλημέρες.

cynical είπε...

Καλημερα Τσαλαπετεινε,

τα γυναικεια περιοδικα κατασκευαζουν ενα προτυπο γυναικας που μπορεί να υφισταται μονο χάρις στη βιομηχανια μοδας, καλλυντικων, ρουχων και άλλων καταναλωτικων προιοντων.
Το ιδιο και τα ομοειδη ανδρικα, κατ' εικονα και ομοιωση των γυναικείων. Γιαυτο και ειναι τιγκα στις διαφημίσεις.

Ολα τα υπολοιπα κειμενα ειναι για να υποστηριζουν αυτο το προτυπο κατω απο διαφορα προσχήματα. Και ολα αυτα τα ονομαζουν και "απελευθερωση". Τρομαρα μας!

Ελένη Μ. είπε...

Τσαλαπετεινός
καλησπέρα !
Ωραία η αναφορά των σημαντικότερων θεμάτων περιοδικών του είδους …βέβαια σου διαφέγγουν τα πιο προχωρημένα ….δεν βλέπω ταρώ, αστρολόγους , μελλοντολόγους …. λείπει εντελώς το new age !

Ενδιαφέρον το θέμα και οι διάλογοι , αξιαγάπητε Τσαλ …. Να συμπληρώσω πως πάνω από μια επιστήμες συνεργάζονται , χρησιμοποιούνται και τα μέσα που η τέχνη ανακάλυψε σε βάθος χρόνου για να γίνονται αυτές οι φυλλάδες ελκυστικές και ικανές να χειραγωγούν αθώες ψυχές .

Ρίκη Ματαλλιωτάκη είπε...

Α πολυ ωραια!
Ειδικότης μου τα περιοδικα
Χαίρομαι που σε βρήκα

Δικά σου ειναι;

Yannis Tsal είπε...

Αδερφέ για άλλη μια φορά με εκπλήσεις με την ποικιλία και... πολυσυλλεχτικότητα της θεματολογίας σου. Από τα αποκόμματα που παραθέτεις, μόνο η φωτό της κας Μπακογιάννη μου είναι γνώριμη. Γραμμή του περιοδικού προς τις αναγνώστριές του εν όψει του γαλάζιου συνεδρίου; Λίγο με απασχολεί βέβαια, αφού την ίδια ημερομηνία έχουμε κρίσιμο δεύτερο γύρο προεδρικών εκλογών στην Ουρουγουάη και εκλογές παρωδεία στην Ονδούρα!

ippoliti_ippoliti είπε...

Αγαπητέ Τσαλαπετεινέ, με την ανάρτηση αυτή, ανασύρατε στη μνήμη μου, το τηλέφωνο που κάναμε (νεαρές φοιτήτριες η carpe diem κιεγώ) γύρω στο 1985, στη διευθύντρια γυναικείου περιοδικού, που στο εξώφυλλο είχε το δίλημμα: σκύλα ή πόρνη; και τι ρωτήσαμε να μας απαντήσει ποιό επέλεγε εκείνη μιας και μείς αδυνατούσαμε να δούμε τον εαυτό μας σε ένα από τα δύο.
Κρατάει πολλά χρόνια αυτή η κολώνια
Καλό σας βράδυ
Υ.Γ Απολογούμαι για τη χρήση του πληθυντικού αλλά είμαι θλιμμένη, θα ξαναγυρίσω ελπίζω σύντομα στον ενικό

Τσαλαπετεινός είπε...

cynical : Καλή σου μέρα.
Έχεις απόλυτο δίκαιο αλλά συμπληρώσω ότι ισχύει και το αντίστροφο: και η βιομηχανια μοδας, καλλυντικών υφίστανται χάρις σε αυτό το πρότυπο- μήπως χρειάζεται εισαγωγικά;- γυναίκας. Δίπολο κανονικό.


ΦΟΡΑΔΑ ΣΤ΄ ΑΛΩΝΙ : Για χατίρι σου θα κοιτάξω και τα ανδρικά αντίστοιχα περιοδικά και αν είναι πιο θλιβερά, σου υπόσχομαι να το επιχειρήσω. Θύμισέ μου όμως να πάρω καινούριες λάμες για το κοπίδι και UHU. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

Ελένη Μ. : Καλημέρα Ελένη Μ(ας).
Χαίρομαι που σας ξαναβλέπω κι από δω.
Ήταν βέβαια παράλειψή μου να αφήσω εκτός νυμφώνος τα ζώδια αλλά δυστυχώς δε μπορώ να επανορθώσω άμεσα με μια ανάρτηση αποκλειστικά γι αυτό το θέμα γιατί φοβάμαι ότι ο ομογάλακτος αδελφός μου σε αυτή την περίπτωση δεν θα είναι τόσο συγκρατημένος και ευγενικός όσο είναι λίγο πιο κάτω. Με το δίκαιο του.

Πάντως είναι τόσο κραυγαλέα όλα αυτά που το άλλοθι της αθωότητας δεν μπορεί να ληφθεί σοβαρά παρά μόνο για ανήλικες ψυχές.


Ρίκη Ματαλλιωτάκη : Καλώς μας ηύρατε!
Κόπιασε, αλλά θα σε απογοητεύσω γιατί το περιοδικό το πετσόκοψα και έφυγε για ανακύκλωση. Αν ρωτάς για τα κολάζ, ναι με τις φτερούγες μου τα έκανα. Γενικά, αν δεν αναφέρεται πηγή, είναι του καταστήματος. ;-)

Τσαλαπετεινός είπε...

tsalapeteinos : Και συ με εκπλήσεις με την ψυχραιμία σου αδελφέ μου. Περίμενα να με διαγράψεις από τα κλαδιά του οικογενειακού μας δέντρου μετά από αυτή την ανάρτηση.

Πάντως θα έπρεπε με τη λογική των ίσων αποστάσεων, το περιοδικό να κάνει ανάλογο θέμα για τον κ. Σαμαρά και τον κ. Ψωμιάδη. Φαντάζεσαι εκεί υπότιτλο: «Ο Αντώνης/ ή Μάκης με το Λάκη και τον Σάκη (αδυνατώ να βρω κάτι αντίστοιχο του Μπουμπού) όταν βρίσκονται μαζι γίνονται απλώς τρία αγόρια που αγαπιούνται» !

Για τα νέα της Λατινικής Αμερικής βασίζομαι σε σένα.



ippoliti_ippoliti : Καλή σου μέρα. Φαντάζομαι ότι η μόνη απάντηση που θα λάβατε- πολύ καλή κίνηση! - θα ήταν νεκρική σιγή στο ακουστικό. Η κολώνια πάντως αντί να ξεθυμάνει- όπως γίνεται με τις κολώνιες με τα χρόνια- έχει ‘δυναμώσει’.

Μην απολογείσαι για τον πληθυντικό- για τη θλίψη, μάλλον εγώ φταίω, αλλά όπως θα δεις ήδη αντικατέστησα την ανάρτηση. ;-)

συκοφάγος είπε...

μα τα κολάζ του Ελύτη, πετεινότατε!

τουτο δω ειναι πανδημία συνεικόνων!
κι ετσι όπως δεν έχω κάμει και τα εμβόλιά μου, αδυνατω να μην κολλήσω! [ίσως βέβαια να σας παράπεσε η UHU, και να μην φταίει η μη ανοσοποιητική μου αισθητική]

Και δεν ορρωδώ να ομολογήσω πως «μου πάει γάντι» τουτη η αναρτηση: επιτέλους να που επιτρέπονται τα χειροφιλήματα!

Εσάς βέβαια θα σας χαιρετήσω βγάζοντας από σεβασμό το καπέλο μου!

Τσαλαπετεινός είπε...

sikofagos: Αφέντη Συκοφάγε,
Η πρώτη μου χωσιά- με UHU και εικόνες- δεν έφερε αποτελέσματα γι αυτό σκαρφίστηκα να σιροπιάσω ένα καράβι. Ξέρετε, αυτό που λέμε : «Στο βίτσιμα πιάνω πουλιά, στο πέταμα γεράκια…»

ΥΓ. Χαίρομαι που αναγνωρίσατε στα αποκόμματα το δικό σας με το χειροφίλημα. Και για άλλους είχα βάλει αλλά μάλλον δεν τα πρόσεξαν…

ippoliti_ippoliti είπε...

Καλησπέρα Τσαλαπετεινέ. Εχεις δίκηο, η κολώνια αντί να ξεθυμαίνει, δυναμώνει.
Βεβαίως και δεν φταίς εσύ για τη θλίψη.
Καλό βράδυ

Freedom είπε...

Καλλιτέχνη μου

Θα προβώ σε εκ βαθέων εξομολόγηση: Από τα 14 και μετά σιχαινόμουν τα γυναικεία και τα lifestyle περιοδικά (μέχρι τότε δεν έμπαινα καν στον κόπο να ασχοληθώ). Επίσης στη σχολή λάτρευα τις "επιτομές", ξέρεις, αυτά τα βιβλιαράκια που συμπυκνώνουν τις 1000 σελίδες του συγγράμματος σε 50. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, τα καταχάρηκα αυτά τα εξαιρετικά κολάζ!
Λεοπάρ εν έτει 2009 ούτε με σφαίρες διασποράς! Αλλά θα συμφωνήσω: η τσάντα, το παπούτσι και εν γένει το αξεσουάρ (καπέλο, γάντια, κασκόλ, κόσμημα) πρέπει απαραιτήτως να είναι από πολύ καλά υλικά και απαραιτήτως φίρμα. Πάντως, αν ξαναεπιχειρήσεις κολάζ, βάλε κάτι από Κοσμοπόλιταν τύπου "θα αφήσω το λιγούρι για να βρω το κελεπούρι"- πολύ πιασάρικο θέμα.

Φιλιά!

Τσαλαπετεινός είπε...

Freedom: Να σου πω τι έκανα εγώ με τα περιοδικά γενικότερα; (Περα απο κάποια θέματα που είχαν ενδιαφέρον και μπαίνανε στο αρχείο) Τα πετσόκοβα κι έκανα φακέλλους αλληλογραφίας- τη προλαβες αυτή την εποχή; σάλιο γραμματοσημο κλπ;-και σε μια περίπτωση...αποκριάτικη στολή. Την οποία θα ξαναφτιάξω την ερχόμενη αποκρια, μονο και μονο για την αναρτηση.

Και να σου πω τι ήταν; Στολή πουλιού! Τη μάσκα την έχω κρατήσει-μεγάλο πορτοκαλί ράμφος και εντυπωσιακο λοφιο.